Off Road Safari

Off Road-harrastusta voidaan harjoittaa jännittävällä safarilla, jossa ei kilpailla, mutta liikutaan haastavassa maastossa ja otetaan mittaa taidoista, sekä pidetään tietenkin hauskaa. Safarit ovat hauska ja jännittävä harrastus maastoautojen omistajille. Safarista kiinnostunut voi valita vakioautosafareita, joihin reitit on järjestetty vakioautoille sopivaksi, sekä perinteisiä safareita, joissa kannattaa tehdä autolle tiettyjä parannuksia, sillä reitit suunnitellaan hieman rakennetummille autoille Korotukset ja suuret renkaat varmistavat tapahtuman onnistumisen tai ainakin helpottavat onnistumisen mahdollisuutta.

Safarille osallistuvaan maasturiin suositellaan karkeakuvioisia renkaita, korotettua jousitusta, arkojen paikkojen suojausta, kuten polttoainetankki ja voimansiirto. Lisäksi puskuri ja helmapalkit ovat erinomaiset suojaamaan kivikkoisissa paikoissa, ja tietenkin vararengas on hyvä varata mukaan, sillä todennäköisesti rengas saattaa rikkoutua.

Kesän Off road safarille sopivat hieman pienemmät menopelit, jotka ovat kuin pelkistettyjä versioita hiekalla ajettavista rantakirpuista. Kesän Off Road -autoihin mahtuu kaksi henkilöä ja meno on raisua ja hauskaa. Off road -autoissa on tukevat kuppi-istuimet ja tietenkin turvalliset nelipisteturvavyöt. Autoissa on myös kaatumisissa erinomaisesti toimivat turvakaaret.

Jos ei satu olemaan onnellinen maasturin omistaja, voi aina kokeilla safaria osallistumalla sellaiselle. Erilaiset yritykset järjestävät niin sanottuja unohtumattomia elämyksiä järjestämällä jännittäviä maastoautosafareita liki ympäri vuoden. Safarien pituudet vaihtelevat ja ajoreittejä löytyy erilaisia haastavista hieman helpompiin. Safarilla liikutaan maastoautoilla sorassa, mudassa ja kallioilla. Lisäksi maasto vaihtelee sisältäen jyrkkiä ylä– ja alamäkiä, oksia, kiviä ja muita esteitä.

Maastossa ajetaan tietenkin itse tai pareittain, mutta apua löytyy läheltä tarpeen vaatiessa. Safareilla järjestetään haastavien ajotaipaleiden lisäksi osanottajille myös muuta hauskaa ohjelmaa. Off Road safareita järjestävät muun muassa Deep Lake Safari Oy.